Heja Framtiden •

Heja Framtiden är en plattform för framtidsfrågor som grundades av Tobias Wahlqvist och Mårten Skånman. Jag hakade på med en podcast i januari 2018. Vi har en växande Facebook-sida där vi postar roliga framtidsgrejer när vi känner för det. På Twitter heter vi @hejaframtiden och på Instagram @hejaframtidenpodcast

I framtidspodden Heja Framtiden får du möta några av våra mest spännande tänkare och visionärer – det kan vara forskare, entreprenörer, författare, konsulter, konstnärer eller politiker.

Heja Framtiden kan du bland annat hitta på följande plattformar:

Heja Framtiden på iTunes
Heja Framtiden på Acast
Heja Framtiden på Soundcloud
Heja Framtiden på CastBox

Och så kan du stötta oss på Patreon!

#1: Första avsnittet med ekonomiprofessor Micael Dahlén släpptes den 3 januari. Han filosoferar kring hur vi skulle kunna bryta dagens ingrodda strukturer inom ekonomi, skola och politik för att komma vidare mot en bättre framtid.

#2: Sexinspiratören och skribenten Marika Smith pratar om framtidens sex och relationer i avsnittet som kom den 17 januari. Allt från teledildonics till en uppgraderad mansroll.

#3: Anders Ekholm, vice vd vid Institutet för Framtidsstudier, berättar om sin syn på ineffektiviteten i offentlig sektor och den kommande svenska välfärdskrisen – samt hur vi kan motverka detta genom smart användning av AI. Avsnittet släpptes 31 januari.

#4: Dr Ashkan Fardost föreläser ofta om framtiden för företag som vill göra en digital transformation på något sätt. Vi pratar om värdeskapande, nanorobotar, AI, internet of things och mycket annat. Release 14 februari.

#5: Hannes Sjöblad är biohacker och medgrundare av föreningen Bionyfiken. I det här avsnittet pratar han om allt från chipimplantat och DNA-analyser till augmented reality, hjärnans behov av utveckling samt vilka möjligheter som finns där ute ifall vi kan förstärka våra sinnen med hjälp av tekniken. Release 28 februari.

#6: Jannie Jeppesen är vd för branschorganisationen Swedish Edtech Industry. Här pratar hon om den svenska skolans digitala utmaningar och möjligheter, samt den enorma demokratiseringsprocess som nya utbildningslösningar innebär globalt. Avsnittet kom 25 april.

#7: Carin Ism, Executive Director för stiftelsen Global Challenges Foundation och ordförande för Effektiv Altruism Sverigeguidar oss genom de tio största globala katastroferna som hotar att utrota mänskligheten. Som tur är bygger GCF samarbeten mellan forskargrupper för att hitta globala styrsystem som ska förhindra dessa katastrofscenarier. Detta arbete sammanfaller med EA-principerna – genom att tänka, jobba och agera med en lång framtidshorisont kan vi ligga steget före och skapa en bättre framtid för hela människosläktet. 9 maj kom avsnittet ut.

#8: Johan Jörgensen från Sweden Foodtech pratar om framtidens mat och hur vi kan rätta till matsystemet med hjälp av tech och data.

#9: Siduri Poli är medgrundare till Changers Hub i Botkyrka och flitig föreläsare inom framtid, teknik och inkludering. Vi pratar om mångfald, jämställdhet och demokratiseringen av framgång.

Läs mer om alla avsnitt och intervjupersoner på hejaframtiden.se!

Glöm inte att prenumerera, dela, gilla och betygsätta så att fler kan upptäcka podden.

Om du har tips på företag eller organisationer som kan vara intresserade av att sponsra oss går det bra att kontakta mig på christianvonessen@gmail.com – jag har ett finfint säljbrev som ligger och väntar.  

Eller jobbar du rentav med ett företag eller en organisation som ser värde i att utveckla en egen podcast? Inga problem det heller – dra ett mail så styr vi upp ett kostnadseffektivt förslag på nolltid!